Kerst in Londen

Na de zomer begint het bij ons altijd een beetje te kriebelen. Het einde van het jaar komt in zicht, en behalve kerst en alles daaromheen betekent dat voor ons eigenlijk elk jaar ook: tijd voor ons jaarlijkse uitje met zijn tweeën!

Wij zijn groot fan van Groot-Brittannië, sinds een rondreis door Schotland breidt onze lijst met plekken die we daar nog willen gaan zien harder uit dan dat we iets kunnen afstrepen... Maar goed, met de problemen rond Schiphol kozen we een beetje voor zekerheid en dachten we: de trein! We dachten dus veilig te zitten, alles was geboekt, geen gedoe met bagage etc. Toen kregen we daags voor ons vertrek een berichtje dat er allerlei stakingen waren, maar dat onze trein als het goed was gewoon zou rijden… Nou toen knepen we hem wel een beetje! De reis op zichzelf ging eigenlijk best heel voorspoedig. Het was best een lange zit, maar doordat de klok natuurlijk een uur terugging, hadden we evengoed een hele dag Londen voor de boeg.

Van het station met de metro naar ons hotel, koffers wegbrengen en weer terug naar de stad. Onze eerste stop: Leicester Square; LEGO Store! Zoals elke LEGO Store hadden ze er hier ook meer dan genoeg moeite in gestoken om iets van de lokale pracht en praal te ‘verlegoën’.

Ster van de winkel is natuurlijk de mega Big Ben, maar liefst 6,5 meter hoog, gemaakt van 344.000 LEGO-stenen en gebouwd in 2280 uren!!! Het ding schijnt meer dan 1000 kilo te wegen…
Verder was Gringotts Bank uit Harry Potter ook minutieus nagebouwd, blijkbaar is er een hele schare Harry Potter-fans die daar op de foto wil, want het was niet te doen daar een foto van te maken zonder een (stuk van een) willekeurig persoon mee op de foto te zetten. Er was zoveel te zien! Heel veel mensen vooral, maar heel veel bijzondere LEGO-projecten. Te veel om hier uitgebreid op in te gaan, dus mocht je eens in Londen komen, ga vooral langs😊.

Wij waren daar vooral ook om te kijken of we er al wat kerstsfeer konden proeven, en dat was er gelukkig meer dan genoeg!
Om te beginnen twee levensgrote kerstbomen met allerlei ballen met o.a. dots, begeleid door een heuse Bobby! Supergezellig.

lego store london kerst

lego store london kerstboom

Daarnaast stond de kerstboom die wij herkenden als de kerstboom van Elf Club House, maar dan enorm vergroot natuurlijk, inclusief cadeautjes! Deze set hebben wij dus dit jaar aan onze collectie toegevoegd, dus dit vonden wij natuurlijk direct grappig om terug te zien.

lego store london kerstboom met cadeaus

Maarrrr onze favoriet was wel de rode dubbeldekker bus, compleet met chauffeur, die iedereen Happy Holidays wenste. Extra leuk om de kerst een Londense twist te kunnen geven. Dat was een veelbelovend begin van onze mini-break!

lego store london dubbeldekker

Naast de LEGO-store troffen we de TWG tea winkel aan. Nu houd ik enorm van lekkere theeën dus hier liepen we dan ook direct naar binnen. Ik moest zelf stiekem wel lachen, de kerstbomen daar hingen namelijk helemaal vol met thee! We vonden het echt een supermooie winkel, er hingen gezellige sneeuwsterren in de etalage en het oogde poepiesjiek! Maar dan wel je bomen vol met theebussen hangen.

De volgende dag troffen we het, staking in de metro. Dus de hele dag gelopen en waar het kon de bus gepakt. Maar goed, er gaan elke dag miljoenen mensen met de metro dus je weet het wel, als die mensen dan de auto of bus pakken, is het soms sneller om te lopen. We hebben meer dan 21.000 stappen gelopen die dag, aan het einde van de dag hadden we behoorlijk zere voeten!

Maar goed, dat is bijzaak. Volgende voornemen: Harrods!
Harrods staat natuurlijk bekend om de overdaad aan kerstversiering, kerstsfeer, kerstcadeaus, kortom; alles wat met kerst te maken heeft is hier te vinden! We begaven ons dan ook direct (alhoewel; direct is bij Harrods relatief, we hebben de nodige afdelingen moeten doorkruisen!) naar de kerstafdeling. En met ons vele anderen, heel leuk wel dat er toch al zoveel mensen met kerst bezig zijn op dat moment, maar echt relaxed rondkijken is dan toch wel een kunst. Wat we hier vooral leuk vonden was dat er heel veel ornamenten en aparte ballen te vinden waren. Even de concurrentie bestuderen😊😊. Als we heeeel eerlijk waren vonden we het echt niet altijd zo mooi (gemaakt) als ons aanbod! En de prijzen, niet te doen! Zonder blikken of blozen betaal je daar 30 of 40 euro (omgerekend) voor een vrij simpel ornamentje. En ze verkopen er genoeg. We hebben nog even geneusd naar een aanwinst voor onze eigen kerstboom, maar we besloten dat we niets bij Harrods wilden kopen omdat we het leuker vinden een gespecialiseerde, kleinere, lokalere, winkel te steunen. In deze tijd steunen we de kleinere ondernemers toch! Hebben we misschien nog wel een heeeel klein beetje spijt van gekregen, want we kwamen toch wel voor een behoorlijke opgave te staan. Wisten we op dat moment natuurlijk nog niet.

kerstman harrods london

nuttcracker harrods london

kerstballen harrods london

In de dagen dat we er waren hebben we veel versierde straten, lampjes, lichtjes en bomen gezien. Wat we alleen dus NIET vonden was een leuke kleine kerstwinkel! Het waren toch echt vooral de warenhuizen waar we ornamenten vonden, en daar waren we dus niet per se van onder de indruk. Misschien was het ook wel ons gebrek hoor, maar we hebben ons suf gegoogeld op termen als ‘niet toeristisch’, ‘lokale winkels’, ‘waar shoppen locals’ etc etc. (in het Engels natuurlijk, dat speaks for itself! Was wel een verklaring geweest waarom we niets naar onze smaak vonden!). Uiteindelijk dachten we: we MOETEN met een kerstornament voor onze kerstboom thuiskomen, anders wordt onze traditie doorbroken, dat kan natuurlijk niet! Tegen het einde van onze vakantie hebben we een museum bezocht, daar vonden we in de shop een dubbeldekker-kerstornament. Niet helemaal wat we op voorhand bedacht hadden, maar wel het resultaat van een hoop inspanning en ik weet zeker dat we bij het versieren van de boom in meer of mindere mate en met een glimlach aan dit alles terugdenken.

aparte kerstbal dubbeldekker

En toen was de druk van de ketel natuurlijk! Op de laatste dag bleek er in de straat van ons hotel een antiekmarkt te zijn. Daar hebben we uitgebreid gesnuffeld en vonden we ineens allerlei leuke dingen. We hebben niet alles meegenomen, maar wel een super vintage kerstman met bungelende beentjes op een eland, voor a whopping 3 pond! We waren spontaan in onze nopjes. We vonden ook nog een geestige broche in de vorm van een kerstboom met allerlei gekleurde steentjes dus die hebben we ook meegenomen en gaat de kerstkleding opleuken. Al met al dus toch nog dubbel geslaagd, naast een heerlijk uitje met zijn tweeën, lekker eten en quality time, dus ook nog wat kerstaandenken gescoord om mee naar huis te nemen.

kerstornament kerstman

We denken al na over volgend jaar, mocht iemand tips hebben voor een verrassende plek in kerstsfeer, horen we het heel graag!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.